Lamellendak

Tijd buiten doorbrengen doe je het liefst het hele jaar door, weer of geen weer. De tuin staat steeds vaker in directe verbinding met het huis en samen vormen beide ruimtes één geheel. Buiten zijn wordt buiten leven! Een heerlijke plek in de tuin waar jij in het weekend tot rust kunt komen met een goed boek of misschien zelfs wel dé beschutte plek voor jouw zwembad of jacuzzi, dat klinkt fantastisch toch?

Natuurlijk licht

De tuin en het terras krijgen steeds meer aandacht. Logisch, aangezien we onze tijd graag buiten doorbrengen. Door buiten te zijn komen we meer in aanraking met natuurlijk licht waardoor wij het gelukshormoon endorfine aanmaken. Daarnaast is natuurlijk licht ook goed voor onze huid en ons immuunsysteem. Kortom: een waardevolle bijdrage aan een gezonde levensstijl!

Schaduw doseren

Een lamellendak geeft je het gevoel van buiten met het comfort van binnen. Je bepaalt namelijk zelf de hoeveelheid schaduw en zonlicht dat je toelaat door de lamellen te kantelen of open te schuiven. Bij een terras gericht op het zuiden plaats je de lamellen bij voorkeur parallel aan de gevel van je woning. Op deze manier is de hoeveelheid zonlicht die binnenvalt het beste te controleren. Een terras op het noorden? Dan is het slim om de lamellen loodrecht op de muur te plaatsen. De lichtinval kan dan vanuit het oosten of westen het beste gereguleerd worden. Met de lamellen volledig gesloten creëer je een spatwaterdichte overkapping.

Profielkleuren

De kleur van de profielen is bepalend voor de uitstraling van jouw lamellendak. De profielen van lamellendaken kunnen daarom standaard in iedere gewenste kleur gecoat worden.

Wilt u een vraag stellen?

Naam(Vereist)